1/21/2011

flaki koperkowe na ostro a'la Victor

Flaki koperkowe na ostro a'la Victor


flaki koperkowe na ostro a'la Victor
Składniki:
- rosół na ptaku
- kilka prawdziwków
- obgotowane flaki wołowe
- marchew
- koperek
- pieprz cayenne




Sposób przygotowania:

1. Ugotuj rosół na ptaku, byle nie miał płaskiego dzioba (np. kaczka, geś), może być kura, przepiórka lub indyk, dodaj kilka prawdziwków, po ugotowaniu i przecedzeniu (grzybków nie wyrzucaj, ty...lko zjedz jako przysmak) odstaw na noc do lodówki, następnego dnia zbierz tłuszcz z rosołu.

2. Kup obgotowane flaki wołowe, ugotuj, przecedź, dodaj do rosołu, dodaj dużo marchewek w całości, gotuj dopóki marchewki nie osiągną pożądanej miękkości, dodaj koperek i pieprz cayenne wedle upodobań.
Smacznego ;)



Przepis Victora

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za komentarz.