2/14/2011

herbata na dzień wyzwolenia Piły na przekór walentynkom

14 lutego, 66 lat temu, po 173 latach Piła znalazła się ponownie w granicach Polski. Na przekór wszechobecnym i wysoce komeryjnym walentynkom świętuję ten dzień już od siedmiu lat. Gorące pozdrowienia dla Wojewody, która rozpowszechniła go w AEGEE.

Składniki:
  • cynamon
  • goździki
  • jabłko
  • cytryna
  • miód
  • czarna herbata
Sposób przygotowania:
  1. Myjemy, obieramy i kroimy jabłko w kwadraty.
  2. Obieramy cytrynę ze skórki i kroimy w paski.
  3. Do kubka wsypujemy na dno odrobinę herbaty lub wlewamy esencję.
  4. Następnie wsypujemy pokrojone w kwadraciki jabłka (np.1/4 kubka), 2 goździki i odrobinę cynamonu.
  5. Zalewamy wrzącą wodą i przykrywamy na około 5 minut.
  6. Po tym czasie dodajemy do kubka paski cytryny.
  7. Po ostygnięciu herbaty poniżej 60 stopni dodajemy miód.
  8. Smacznego!

4 komentarze :

  1. Anonimowy15/2/11 10:22

    achh, wojewoda...

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy15/2/11 13:57

    Od Wojewody: Wow wow wow!!! Trzeba się zgodzić z Myszkowskim - Piła stolicą zjednoczonej Europy... ;-) Dzięki Ola, you made my day :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Zawsze to jakaś lepsza alternatywa :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za komentarz.