2/28/2011

meksykańskie tacosy by Paula

Dzisiaj kulinarne cudo autorstwa obieżyświatki Pauli.

Będąc w Meksyku nie można, nie spróbować ulicznego jedzenia. Jest pyszne, tanie, a przede wszystkim - prawdziwie meksykańskie.

Tacosy zrobione są z miękkich placków kukurydzianych, nadziewane są siekanym mięsem (na pierwszy rzut oka przypomina to nasze kebaby), trochę warzyw, sok z limonki i obowiązkowo guacamole. Dodatkowo możemy (wręcz powinniśmy) jeszcze dodać diabelnie pikantną, zieloną bądź czerwoną salsę z papryczki jalapeno.

Pojutrze Paula wybiera się na wakacje w równie ciekawe miejsce - nowe ciekawostki gwarantowane :)

2 komentarze :

  1. Anonimowy1/3/11 09:08

    Wygląda smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy1/3/11 12:09

    Czekamy na przepis na tacosy :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za komentarz.