2/20/2011

ogórki kiszone z cebulą i śmietaną

Dookoła nas sporo osób kichających, kaszlących, ba sam jestem jednym z nich. Warto dostarczyć organizmowi dużej dawki witaminy C (tak przynajmniej mówią lekarze...). Dużo jej jest w cebuli i ogórkach kiszonych - dlatego poniżej przepis na ogórki kiszone z cebulą i śmietaną. Przygotowanie tej potrawy/dodatku do potraw zajmie Wam nie więcej niż 10 minut.

Składniki:
  • 8 ogórków kiszonych
  • 0,5 cebuli
  • śmietana 12 %

Sposób przygotowania:
  1. Ogórki kroimy w kostkę (około 0,5 na 0,5 cm).
  2. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
  3. Całość wsypujemy do miski, zalewamy odrobiną śmietany i mieszamy.
Dużo zdrowia!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za komentarz.