4/21/2011

Szpinakowa bomba sałatkowa równowagą dla frytek z Saskiej

Zawsze byłam pewna, że szpinak zawiera bardzo dużo żelaza, dlatego do dziś pamiętam moje zdziwienie, kiedy przeczytałam, że jest to już niestety nieaktualne.... Wczorajszy szalony wieczór z Edytką składał się między innymi z podwójnej porcji frytek z Saskiej Kępy – tak, ja też straciłam dla nich duszę. Dzisiaj dla równowagi żywieniowej – szpinakowa bomba sałatkowa.
 
Składniki:
- ok. 100 g szpinaku
- pomidory
- kulka sera mozarella (dla wielbicieli najchętniej dwie :)
- Sos: ocet balsamiczny, sok wyciśnięty z połowy cytryny, musztarda dijon, czubrica, czosnek, świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:
- Myjemy i suszymy liście szpinaku, możemy podzielić na mniejsze kawałki.
- Przygotowujemy: składniki sosu mieszamy i odstawiamy na kilkanaście minut.
- Pomidor i ser kroimy na małe kawałki.
- Mieszamy.

Smacznego!

Gdyby ktoś wiedział, gdzie można kupić prawdziwą serwatkę – proszę o kontakt.

PS. Kto wybiera się na frytki aby stracić duszę? ;)

1 komentarz :

Dziękujemy za komentarz.