7/20/2011

fasolka szparagowa z bułką tartą

Gdy jest ładna pogoda szkoda tracić dnia na przygotowywanie posiłków.
Dziś czas na przepis na łatwe w przyrządzeniu i szybkie (w 10 minut) danie .

fasolka szparagowa z bułką tartą
Składniki:
  • Fasolka szparagowa 1/2 kg
  • Masło lub osełka 1/2 opakowania
  • Bułka tarta 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
  1. Obcinamy ogonki fasolki szparagowej.
  2. Wrzucamy następnie strąki do gotującej wody na 3 minuty.
  3. Po czym odcedzamy i wrzucamy na patelnie z roztopionym masłem.
  4. Przez chwilę pozostawiamy na małym ogniu (uwaga -> nie można doprowadzić do tego, żeby masło się nam paliło).
  5. Posypujemy bułką tartą i mieszamy.
  6. Gdy bułka tarta się zarumieni potrawa jest gotowa.
Smacznego

3 komentarze :

  1. dzisiaj jem leczo a jutro właśnie będę jeść fasolkę:)
    http://swiat-kuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Powiedz jak smakowała :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy16/3/14 12:15

    Nie moge sie doczekac kiedy w sklepach bedzie fasolka.

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za komentarz.