7/23/2011

sałatka z porem, cieciorką i natką pietruszki na ciepło

Kolejna potrawa z kategorii technika SPS. Tym razem oparta na założeniu, że na przeziębienie najlepsza jest bomba witaminowa. :)

Składniki:
sałatka z porem, cieciorką i natką pietruszki na ciepło
  • Pęczek natki pietruszki
  • Puszka cieciorki
  • 1 por
  • Pół cytryny
  • 2 pomidory
  • 1/2 cebuli
  • Pieprz do smaku
  • Olej

Sposób przygotowania:
  1. Kroimy pora w krążki i nacinamy do połowy
  2. Kroimy natkę pietruszki
  3. Kroimy w drobną kostkę cebulę
  4. Obmywamy pod bieżącą wodą cieciorkę
  5. Kroimy pomidora na średniej wielkości kawałki
    Gdy mamy przygotowane już wszystkie składniki rozgrzewamy patelnie z odrobiną oleju i wrzucamy na nią pora
  6. Następnie dodajemy po 3 minutach natkę pietruszki i przykrywamy pokrywką.
  7. Kiedy natka jest miękka dodajemy cieciorkę i podgrzewamy jeszcze przez 5 minut.
  8. Potem całość przekładamy do miseczki i mieszamy z pomidorami, cebulą, pieprzem i cytryną

1 komentarz :

Dziękujemy za komentarz.