8/17/2011

kolba kukurydzy z masłem i odrobiną soli

Sierpień to miesiąc kukurydzy. Jeśli mamy już ją w domu i zastanawiamy się, co z nią zrobić, to proponuję podać ją w najprostszej postaci.
kolba kukurydzy z masłem i odrobiną soli  - glodzik.pl

Składniki:
  • kolba kukurydzy
  • odrobina masła/osełki
  • szczypta soli do smaku
Przygotowanie:
  1. Wrzucamy obraną kukurydzę do wody i gotujemy, aż ziarna staną się miękkie (około 10 minut).
  2. Wyjmujemy kukurydzę na talerz i kładziemy na niej kawałki masła/osełki.
  3. Teraz odrobina soli i możemy się zajadać.

5 komentarzy :

  1. Miodzio ! Proste a smakuje wysmienicie! popieram i pozdrawiam . Joasia

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękujemy :) i też popieramy

    OdpowiedzUsuń
  3. a oto zapomniane zdjęcie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy28/1/15 16:26

    mieszkam w anglii tu nie ma fasolki szparagowej w sklepach :-(

    OdpowiedzUsuń
  5. Anonimowy28/1/15 17:13

    Hmmm... a może jest w mrozonkach?

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za komentarz.