11/14/2011

1:0 dla brukselki (z żurawiną i orzechami)

Postanowiłam się przemóc i polubić brukselkę. Misja zakończyła się sukcesem, co nie było takie trudne - żurawina ją uroczo przesłaniała a konsumpcję umilało polowanie na orzechy.



tym razem 1:0



Składniki:
  • pół kilo brukselki
  • duża garść żurawiny
  • duża garść orzechów włoskich
  • olej/oliwa
  • pieprz
Przygotowanie:
  1. Umytą brukselkę kroimy na 3/4 kawałki a orzechy na małe kawałki.
  2. Na rozgrzany olej (mały ogień) wrzucamy brukselkę i orzechy.
  3. Mieszając co kilka chwil czekamy aż brukselka zrobi się miękka - wówczas dodajemy żurawinę.
  4. Czekamy (mieszając oczywiście :) do momentu aż żurawina stanie się nieco większa a nawet bardziej czerwona.
  5. Done!

1 komentarz :

Dziękujemy za komentarz.