11/27/2011

errata do makaronu z czosnkiem by Przemek

Przemek zobaczywszy ostatni przepis na makaron z czosnkiem napisał:
Nie mam niestety dzisiaj ze sobą aparatu, zdjęcie jest ze strony swiat-zdrowia.pl
a co to za historia przemka? coś w stylu "było ciężko, była wojna, nie mieliśmy co jeść, w domu był tylko makaron i czosnek"? :)

Biję się  piersi i przygotowuję jeszcze raz, tym razem wg ściśle określonych wskazówek mistrza. 
  • Po pierwsze nie trzy główki tylko cztery ząbki czosnku :)
  • Po drugie oliwa z oliwek musi być.
  • Po trzecie na baaardzo małym ogniu smaży się na niej drobno pokrojony czosnek.
  • Po któreśtam jak zacznie zmieniać kolor na lekko brązowy dodajemy pokrojone suszone pomidory i zioła (ale nie za dużo).
  • Po minucie, dwóch wrzucamy ugotowany al dente makaron (najlepiej typowe spaghetti). Zapomniałem wcześniej napisać że patelnia musi być na tyle duża żeby pomieściła makaron :)
  • Mieszamy wszystko chwilę, wykładamy na talerz, kładziemy kilka listków bazylii, solimy grubą solą i gotowe. niczego więcej NIE MOŻNA dodawać :)  

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za komentarz.