12/11/2011

mandarynki jagodowo herbatnikowe by Kama

Stało się! Debiut Kamy!
Zdjęcie przysłałam raczej jako przykład jakichs moich dziwnych eksperymentów w kuchni, niz na głodzik:P
 
Przygotowanie jest banalnie proste:
- 1/4 szklanki soku domowej roboty (ja wzięłam jagodowy, ale może byc jakis inny) wlewasz do garnka i podgrzewasz na małym ogniu
- dodajesz do tego cząstki 2 mandarynek i dalej podgrzewasz, trochę mieszasz, żeby się nie przypaliło
 
W tym samym czasie herbatniki kruszysz do miseczki (średnio po 3 na porcję, ale może byc więcej jak ktos lubi), a jak się ładnie w garnku podgrzało to zalewasz tym herbatniki. Czekasz minutę czy dwie, żeby ciastka przesiąkły sokiem a mandarynki odrobinę ostygły i deser gotowy.
 
Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za komentarz.