3/02/2012

łosoś w pieprzu cytrynowym zwany łosiem

Łososia (w języku pracowym zwanym łosiem) mogę jeść w każdej postaci a najchętniej z pieprzem cytrynowym...



Składniki:
  • łosoś
  • pieprz cytrynowy
  • śmietana 30 %
  • kapary
  • czosnek
  • makaron
 Przygotowanie:
  1. Kroimy łosia, kapary i czosnek.
  2. Do podgrzanej w garnku śmietany dodajemy pokrojonego na małe kawałki łososia i kapary oraz pieprz cytrynowy (wg uznania).
  3. Przed końcem podgrzewania dodajemy czosnek.
  4. Mieszamy z makaronem.
Smacznego!


1 komentarz :

  1. Zapraszam do dodania przepisu do akcji konkursowej na Durszlaku: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/makarony-swiata. Nie zapomnij o wklejeniu banerka!

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za komentarz.