4/01/2012

kiełki z grejpfrutami dla Anny S.

Kiełki rządzą! W dzisiejszej wersji z nadprogramową ilością witaminy C.


Składniki:
  • Kiełki (najlepiej rzodkiewki)
  • Mieszanka sałat
  • 3 łyżki uprażonego słonecznika
  • 1 lub 2 czerwone grejpfruty
  •  pęczek szczypiorku
  • 1 pomidor
  • Sos: 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki musztardy, 2 łyżki soku z cytryny, odrobina cukru i jeszcze mniejsza odrobina soli
Przygotowanie:
  1. Grejpfrut, pomidor, szczypiorek - kroimy.
  2. Sałaty dzielimy na mniejsze kawałki.
  3. Dodajemy kiełki.
  4. Mieszamy składniki sosu.
  5. Mieszkamy wszystkie elementy ze sobą.
Smacznego!

Inne kiełkowe przepisy:
k jak kiełki, k jak kanapki

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za komentarz.