Składniki:
- bób
- ser feta
- pomidory
- oliwki
- sos: oliwa, ocet balsamiczny, miód, pieprz, musztarda francuska, czosnek
Przygotowanie:
- Gotujemy bób (wrzucamy do osolonego wrzątku).
- Kiedy bób jest miękki, odcedzamy go.
- Kiedy jest chłodny, zdejmujemy skórki.
- Przygotowujemy sos: mieszamy wszystkie składniki.
- Do bobu dodajemy sos oraz pokrojone pomidory i oliwki.
- Smacznego!
Inne przepisy Andzika:
- andzikowe ziemniaczki
- słynne krewetki Andzika
madzia, niedługo opiszemy, jak przygotować bób - nie martw się :)
OdpowiedzUsuńAndziku zaskakujesz mnie z miesiąca na miesiąc.
OdpowiedzUsuńzrobie dzis wieczorem :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam bob, który nie wie co to jest zamrażalnik.
OdpowiedzUsuńPopieram
UsuńSezon bobowy czas zacząć. Rok temu odkryłam bobową sałatkę i uwielbiam do niej wracać.
OdpowiedzUsuńKończąc:) proponuję skropić ją odrobiną cytryny.
Jak długo gotujecie bób?
OdpowiedzUsuńCześć,
Usuńbób gotujemy około 20 minut. Jak zrobi się ciemniejszy to znak, że za chwilę będzie gotowy.
Gotuję, aż zrobi się mięki.
OdpowiedzUsuńZawsze wyjmuję jeden i po ostudzeniu sprawdzam.
Uwielbiam sałatkę z bobem.