8/28/2012

Co można skosztować na tarasie?

Taras pewnego zabytku znajdującego się na urokliwej ulicy Starego Mokotowa ostatnio ożywa kulinarnie. Jakiś czas temu można było skosztować na nim swoiskich wędlin, potem ekologicznych ziemniaków zrobionych zgodnie z przepisem Andzika, a wczoraj smakołyków z kurpiowskiej krainy.

Smakołyki - głodzik.pl

ciasto marchewkowe, chleb na liściach chrzanu ze smalcem, ogórki kiszone i coś na trawienie - głodzik.pl

Oto co otrzymaliśmy na wynos - glodzik.pl
A oto łosoś już nie z Kurpiów, tylko od Kasi i Adama.- głodzik.pl

Wszystkim biesiadnikom bardzo dziękujemy za gościnę :)

3 komentarze :

  1. Anonimowy28/8/12 19:59

    Jak nazywa się ciasto?

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy29/8/12 20:11

    info od Magdy: To coś na wynos to REJBAK- tłuste

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy29/8/12 20:11

    Fafernuch - ciastko wykonane z marchwi i mąki żytniej, z dodatkiem miodu, pieprzu i odrobiny cukru. Prawdziwy kurpiowski fafernuch powinien wystarczyć na 10 min. żucia. Czika spożywa w 2 sekundy, więc chyba nie był prawdziwy.

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za komentarz.