8/12/2012

lody w skórce pomarańczy lub cytryny

Jakiś czas temu w Kazimierzu Dolnym bylismy na herbacie i lodach "U Dziwisza".
Podpatrzyłem tak ciekawy sposób podawania lodów - zobaczcie jaki:

lody w cytrynie
lody w pomarańczy

 Składniki:
  • cytryna
  • pomarańcza
  • małe opakowanie sorbetu owocowego
Sposób przygotowania:
  1. Myjemy owoce.
  2. Odcinamy górną część cytryny i pomarańczy.
  3. Za pomocą noża i łyżeczki delikatnie wydrążamy środek
  4. Gdy mamy już wydrążony środek, wkładamy owoce na 20 minut do zamrażalika (by lody nie rozpuszczały się w kontakcie z ciepłą skórką).
  5. Po tym czasie dodajemy wypełniamy środek sorbetem, przykrywamy kapturkami i chowamy z powrotem do zamrażalki.

1 komentarz :

Dziękujemy za komentarz.