10/16/2012

mango lassi - ambrozja głodzika

Oryginalnie z Indii, po warszawsku od pana sprzedającego w Samirze - jeden z najprostszych niebiańskich przepisów na świecie. Dziękuję jeszcze raz za nauki!

Składniki:
  •  pulpa z mango
  • jogurt (im gęstszy, tym lepszy)
  • opcjonalnie kardamon
Przygotowanie:
  1. Pulpę mieszamy z jogurtem w proporcjach 1/3 do 2/3.
  2. Dodajemy opcjonalnie szczyptę kardamonu.

Pulpa z mango, 15 zł


Jogurt, cena w Samirze 9,9 zł


ambrozja ;)


2 komentarze :

  1. Czesc,
    Pracowalam kiedys w hinduskiej restauracji i tam bylo lassi mango (mniam mniam), ale robione ze swiezego owocu... jak ta pulpa ma sie do smaku swiezego? Jest duza roznica?

    OdpowiedzUsuń
  2. Hej,
    mango jakie mozna kupic w sklepach jest zazwyczaj mało aromatyczne. moim zdaniem pulpa ma lepszy smak. Przynajmniej ta, która jest na zdjęciu.

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za komentarz.