11/07/2012

sałata z marynowanym imbirem i orzechami


Kulinarne mistrzostwo Michała w tym kwartale?


mistrzostwo smaku

Składniki:
  • mix sałat z rukolą
  • ser Stary Olęder (Kraina Dobrego Smaku), wg uznania (wg Oli im więcej tym lepiej)
  • 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman
  • garść orzechów włoskich
  • dwie łyżki oleju rzepakowego
  • 8 plaserków marynowanego imbiru
  • 6 plasterków papryczek jalapeño
  • 5 rzodkiewek
Przygotowanie:
  1. Wkładamy sałatę do salaterki.
  2. Dodajemy olej, sos sojowy i mieszamy.
  3. Dodajemy pokrojone orzechy, imbir (w wąskie paseczki), rzodkiewki (w ćwiartki) i drobno posiekane papryczki. Dokładnie mieszamy.
  4. Posypujemy na talerzu serem (pokrojonym w wąskie plastry na długość trzech centymetrów).

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za komentarz.