12/05/2012

chorobowo na papryczkowo


Choroba atakuje? Papryka chilii Cię wyratuje ;)

Papryczki chili można dodawać do każdego rodzaju mięsa, jako dodatek do gorącej czekolady. Papryczka w celach leczniczych używana jest w stanach zapalnych dróg oddechowych, jako środek łagodzący przekrwienie błon śluzowych i oczyszczający drogi oddechowe ze śluzu - radzi Weronika Weremko-Oszuścik z dieta4u.pl

Muzycznie na dziś: Wim Mertens, Close Cover (Wim jest z Flandrii :)

1 komentarz :

  1. To ja polecam spróbować domowej roboty oleju chilli - po prostu w oleju rzepakowym moczę suszone papryczki chilli i gotowe ;) Używam rzepakowego, bo ma najlepszy skład tłuszczowy i w gruncie rzeczy jest najzdrowszy, ale jak lubisz inny to też się nada.

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za komentarz.