12/18/2012

szpinak, biały ser, boczek, czosnek w połączeniu z odrobina gorączki i byciem pociągającym



Gotowanie w stanie, w którym nos odmawia posłuszeństwa, a smak nie jest tak wrażliwy staram się wyobrażać sobie smaki. Śmieszne jest wyobrażanie sobie połączenia smaków i wpływ proporcji na końcowy efekt. Patrząc po minie innego Głodzika, chyba z moją wyobraźnią jest wszystko w porządku. Zatem przystępujemy do opisywania kolejnych kroków. Odrobina gorączka, pociągający nos nie jest wymagany… :)





Składniki:
·         1 paczka boczku z Lidla - ten pokrojony w kostkę
·         6 garści świeżego szpinaku
·         3 ząbki czosnku
·         Kostka białego tłustego sera
·         Garść orzechów włoskich posiekanych w grubsze kawałki

Sposób przygotowania:
1.      Podsmażamy boczek na patelni
2.      Następnie dodajemy biały ser i podgrzewamy na średnim ogniu ciągle mieszając.
3.      Gdy ser zacznie się roztapiać dodajemy szpinak i całość mieszamy.
4.      Na koniec dodajemy czosnek pokrojony w kostkę lub plasterki.
5.      Kiedy ser ma płynną konsystencję, a szpinak jest wiotki możemy potrawę przekładać na talerze.

1 komentarz :

  1. Anonimowy19/3/14 20:55

    Pychotka, wyszło wyśmienicie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za komentarz.