1/03/2013

pasta z soczewicy, podobno słowiańska

Z mego tajemnego kajetu z czasów, kiedy nie odkryto głodzika. Dawno, dawno temu....

Biskupin

Składniki:
  • 0,25 dkg soczewicy
  • 0,6 litra wody
  • 3 łyżki oleju z lnu
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, kolendra, czarnuszka, mięta, koperek
Przygotowanie:
  1. Gotujemy soczewicę aż się rozgotuje.
  2. Doprawiamy rozgniecionym czosnkiem, solą, ziołami oraz dodajemy olej.
  3. Ucieramy na masę (najlepiej łyżką).
Pasta najlepsza jest z chlebem ;)

4 komentarze :

  1. spróbuje sobie wyobrazić jak wygląda, bo pewnie nie jest podobna do tej chaty ze zdjęcia :) Fajny przepis - prosty i chyba w miarę szybki. a propo myślę, że mogłaby ci się spodobać nasza nowa akcja Gotuj sezonowo!
    http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/gotuj-sezonowo

    :)
    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy21/2/13 22:11

    Pasta jest super :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za komentarz.