4/06/2013

coś łatwego na zimową wiosnę - mięso mielone otulone sosem pomidorowym z ogórkiem kiszonym



Jest cudownie, temperatura zawsze ponad 20 stopni, wilgotność optymalna, można spokojnie chodzić w krótkim rękawku. Rozgrzane powietrze delikatnie muskające twarz, piękne odgłosy i zapachy dochodzące do zmysłów.
Pewnie zastanawiacie się gdzie jesteśmy?
Madera, Teneryfa, Lanzarotte, Maroko,....

glodzik.pl
Moi drodzy, znacznie bliżej, bo w kuchni podczas gotowania. Zatem do boju...

Dziś mięso mielone otulone sosem pomidorowym z ogórkiem kiszonym.

Skład:

  • Mięso mielone 250 gram
  • 1 duży ogórek kiszony
  • 1 puszka pomidorów
  • Pieprz
  • Papryka ostra
  • Bazylia - czujecie ten zapach ;)

Sposób przygotowania:

  1.  Do osobnego pojemnika trzemy na tarce, na dużych oczkach ogórek kiszony.
  2. Na patelni smażymy mięso mielone.
  3. Po usmażeniu dodajemy puszkę pomidorów i gotujemy na średnim ogniu do momentu wyparowania nadmiaru wody. (Sos musi być gęsty).
  4. Gdy konsystencja jest już odpowiednia dodajemy przyprawy według uznania i po chwili przekładamy do pojemnika z ogórkami kiszonymi, mieszamy i gotowe.

1 komentarz :

  1. Anonimowy10/4/13 23:10

    Nooo, pierwsze moje gotowanie i się udało.
    Patelnia nie spalona, kuchnia cała, a ja najedzony.

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za komentarz.