6/15/2013

ser biały z rzodkiewką, ogórkiem i odrobiną cebuli

Głodzikowa kuchnia podąża zgodnie ze wskazówkami pór roku. Kto w letnie wieczory bądź rankiem nie chce zjeść czegoś lekkiego, warzywnego i pięknie wyglądającego?

Serek bardzo dobrze komponuje się na kanapce z truskawkami, które dają ciekawy posmak.
Ser biały bardzo dobrze komponuje się z wieloma warzywami. Tym razem wybrałem ogórek, rzodkiewkę i cebulę oraz otuliłem całość śmietaną.

Skład:
  • 20 dkg sera białego (ostatnio wybieramy Bielucha)
  • 2-3 łyżki śmietany (lub według uznania)
  • 1 ogórek gruntowy (mogą być dwa mniejsze)
  • 3 rzodkiewki
  • 1/2 cebuli
  • pieprz 
Tutaj kompozycja z bazylią,


Przygotowanie:
  1. Kroimy w drobną kostkę ogórek, cebulę i rzodkiewkę.
  2. Całość mieszamy z serem i śmietaną.
  3. Według gustu na koniec dodajemy odrobinę pieprzu.

... lub na bogato z bazylią i szczypiorkiem

Smacznego :)

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za komentarz.