8/07/2013

Frittata

Koniec z makaronem - ostatnio stałam się bardziej włoska niż Antonio! Czas poodkrywać nowe smaki :)

Składniki:
  • Warzywa: brokuły, cebula, garść pieczarek
  • Farsz: 4 jajka, 3 łyżki mleka, pieprz, kupka startego ostrego sera - ja uzyłam pecorino
Przygotowanie:
  1. Warzywa smażymy na małym ogniu aż będą miękkie.
  2. Czekając na miękkość przygotowujemy farsz - dokładnie mieszamy wszystkie składniki na gładką masę.
  3. Kiedy warzywa będą miękkie, mieszamy z farszem i wygładzamy.
  4. Przykrywamy na około 15 minut.
  5. Po około kwadransie danie będzie gotowe - dobre zarówno na ciepło jak i na zimno.
  6. Z pomidorami również ;)

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za komentarz.