11/02/2013

bakłażany by mama Oli

Przepis dla Emilki, zdjęcia brak - danie było takie smaczne, że nie zdążyłam uwiecznić na fotografii.



 
Składniki:
  • Baklazan
  • Olej
  • Pomidory
  • Sól
  • Pieprz
  • Czosnek

Przygotowanie:
  1. Pokroić bakłażany, posypać solą, odstawić na pół godziny.
  2. Usmażyć do miękkości.
  3. Na drugiej patelni usmażyć pomidory.
  4. Kiedy warzywa na dwóch patelniach będą miękkie,  połączyć i dodać czosnek.
  5. Jak chce się przechować na później - można pasteryzować. Do garnka z letnią wodą wkłada się sciereczkę a na nią słoik. Gotować 20 minut.
  6. Podawać z makaronem. 

1 komentarz :

Dziękujemy za komentarz.