1/20/2014

herbata jabłkowa

Zima za oknem, kombinujemy z napojami. Bawarka, goździkowa, selerowe kiwi? Dziś jabłka :)

herbata jabłkowa - głodzik.pl


Składniki:
  • jabłka
  • imbir
  • miód
Przygotowanie:
  1. Jabłka obieramy, skórki suszymy w piekarniku w temperaturze 50 % z termoobiegiem. Potrwa to około 3-4 godzin.
  2. Wysuszone skórki jabłek zalewamy gorącą wodą, dodajemy pokrojone na małe kawałki imbir.
  3. Kiedy temperatura napoju obniży się, dosładzamy miodem.

2 komentarze :

  1. A można z suszonych jabłek czy trzeba grzać piekarnik 5 godzin!

    OdpowiedzUsuń
  2. Z suszonych też jest bardzo dobra, wykorzystałam tak świąteczne zapasy ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za komentarz.