1/12/2014

naleśniki z cynamonem i kakao

Śniadanie dla gości zobowiązuje do stworzenia czegoś niestandardowego i pobudzającego kubki smakowe, dlatego kakao i cynamon stały się kompanem naleśników. Do wesołej ferajny składników miałem zamiar dodać trochę przypraw do piernika (pieprz, imbir, goździki,...), ale w ostatniej chwili się opanowałem... :)

Naleśniki z cynamonem i kakao - glodzik.pl

Do ciasta naleśnikowego (na słodko) dodajemy 2 łyżki kakao i łyżkę cynamonu. Wszystko razem mieszamy do momentu otrzymania jednolitej masy i smażymy jak normalne naleśniki.

8 komentarzy :

  1. Anonimowy12/1/14 21:28

    Dziękuję za śniadanie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przyjemność po mojej stronie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy13/1/14 23:08

    wow te naleśniki na zdjęciu wyglądają jak laski cynamonu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Może to być kolejna potrawa :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm… wyglądają niebywale apetycznie! mniam

    OdpowiedzUsuń
  6. Anonimowy25/1/14 11:19

    Przypalilam :(

    OdpowiedzUsuń
  7. Trzy rady (może się przydadzą):
    - do ciasta proponuje dodać trochę oleju, wtedy raczej nie powinno się przypalić.
    - ciasto wylewam na rozgrzaną patelnie.
    - jeśli przypali się nam naleśnik, przed smażeniem kolejnych musimy dokładnie umyć patelnie.


    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za komentarz.