Śniadanie dla gości zobowiązuje do stworzenia czegoś niestandardowego i pobudzającego kubki smakowe, dlatego kakao i cynamon stały się kompanem naleśników. Do wesołej ferajny składników miałem zamiar dodać trochę przypraw
do piernika (pieprz, imbir, goździki,...), ale w ostatniej chwili się opanowałem... :)
 |
Naleśniki z cynamonem i kakao - glodzik.pl |
Do ciasta naleśnikowego (na słodko) dodajemy 2 łyżki kakao i łyżkę cynamonu. Wszystko razem mieszamy do momentu otrzymania jednolitej masy i smażymy jak normalne naleśniki.
Dziękuję za śniadanie ;)
OdpowiedzUsuńPrzyjemność po mojej stronie.
OdpowiedzUsuńwow te naleśniki na zdjęciu wyglądają jak laski cynamonu :)
OdpowiedzUsuńMoże to być kolejna potrawa :)
OdpowiedzUsuńmmm… wyglądają niebywale apetycznie! mniam
OdpowiedzUsuńWarto spróbować :)
OdpowiedzUsuńPrzypalilam :(
OdpowiedzUsuńTrzy rady (może się przydadzą):
OdpowiedzUsuń- do ciasta proponuje dodać trochę oleju, wtedy raczej nie powinno się przypalić.
- ciasto wylewam na rozgrzaną patelnie.
- jeśli przypali się nam naleśnik, przed smażeniem kolejnych musimy dokładnie umyć patelnie.