2/13/2014

tofu po meksykańsku


Abstrakcja kulinarna, bo przecież tofu nie jest z Meksyku :)



Składniki (dla czterech osób):
  • 2 opakowania tofu
  • 2 papryki zielone
  • 2 cebule
  • 1 cukinia
  • przyprawa Salsa de Yucatan (Kotanyi) - składniki: papryczki chili, papryka, kolendra, kminek, pieprz cayenne
  • puszka pomidorów
  • ser cheddar
Przygotowanie:
  1. Cebule podsmażyć z tofu obtoczonym w mące, smażyć przez około 10 minut
  2. Dodać przyprawę Salsa de Yucatan lub samodzielnie przygotowaną mieszankę.
  3. Dodać papryki i pokrojoną cukinię oraz pół puszki pomidorów.  
  4. Po około 10 minutach podawać z ryżem., posypane startym serem.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za komentarz.