1/09/2015

Okiem dużego ekranu - podróże kulinarne głodzika część druga "Julie i Julia"

Ostatnio pisaliśmy o filmie „Podróż na sto stóp”, którego tło odbywało się na granicy kuchni francuskiej i indyjskiej. Tym razem chcemy Was zabrać w podróż do USA, gdzie Julia Child popularyzowała kuchnię francuską. Oglądając „Julie i Julia” będziecie mogli rozkoszować się świetną grą aktorską Meryl Streep oraz  „posmakować” potraw z książki „Mastering the Art of French Cooking”. Całość podana jest w bardzo smakowity sposób.



„Julie i Julia” mówi nie tylko o gotowaniu. W zabawny sposób przedstawia świat szukania swojej pasji (swoją drogą to uwielbiam scenę nauki gry w brydża oraz siekania cebuli), pokazuje to co często jest zapominane w drodze do profesjonalizmu. Odczuwanie przyjemności, ćwiczenie, nieustannie podnoszenie swoich kompetencji, przezwyciężanie niepowodzeń to droga do sukcesu.
Zapewne wielu blogerów kulinarnych odnajdzie w głównych bohaterkach cząstkę siebie.

Na koniec cytat z filmu: „Francuzi jadają francuskie potrawy i to codziennie, niebywałe.”


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za komentarz.