12/24/2015

Śledzie pod chmurką

Tyle ludzi, tyle pomysłów na śledzie: śledzie ze śmietaną, śledzie z miodem i cynamonem, śledzie z suszonymi pomidorami, śledzie z rodzynkami i migdałami, śledzie na ostro, śledzie na słodko, śledzie na gorzko, a ja chciałabym dzisiaj zaproponować śledzie pod chmurką, czyli połączenie staropolskiej tradycji z nutką nowoczesności.


Śledzie pod chmurką

 

 

 

SKŁADNIKI

- śledzie
- papryka
- sól, pieprz
- białko
- oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE:

1. Odetnij kapelusz papryki i pozbądź się gniazda nasiennego.
Grilluj paprykę z dodatkiem oliwy z oliwek. 
2. Do grillowanej papryki włóż wcześniej osolonego i popieprzonego śledzia.
Całość zalej białkiem.
3. Piecz w piekarniku około 20 minut.
4. Podawaj na ciepło z odrobiną oliwy z oliwek.

INNE PRZEPISY GŁODZIKOWE:



Z okazji Świąt, cała epika #glodzik.pl życzy smakowitych Świąt oraz kreatywności i odwagi w czasie podróży kulinarnych  w Nowym 2016 Roku.
Madzia, Ola, Michał & Cziken 



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za komentarz.