1/03/2016

Jak zrobić czekoladę?

 

W domu? Czy to możliwe? Zobacz, jak przygotować czekoladki w godzinę.  A w wersji dla łasuchów - nawet krócej...


Jak zrobić czekoladę
Jak zrobić czekoladę? Nie spodziewałam się, że jest to takie proste.

Składniki na 15 małych czekoladek

- 4 łyżki oleju kokosowego
- 8 łyżek kakao
- 4 łyżki miodu
- dodatki: do wyboru do koloru - ja użyłam ostrej papryki
- foremki na czekoladki ułatwią sprawę

Jak ją przygotować?

  • Do roztopionego (na malym ogniu) oleju dodaj kakao, wymieszaj. 
  • Kiedy masa będzie jednolita, dodaj 2 łyżki miodu.
  • Zalej foremki na czekoladki wykorzystując połowę przygotowanej masy.
  • Przez pół godziny chłódź w zamrażalniku.
  • Do czekoladek dodaj podgrzaną wcześniej i wymieszaną z dodatkiem dwóch łyżek miodu, masę. 
  • Dodaj, co tylko chcesz! 
  • Schłodź kolejne pół godziny. Jeżeli chcesz spróbować wcześniej, również będą dobre.

 

Twój przepis na czekoladę

A Ty? Masz może swój sposób?

1 komentarz :

Dziękujemy za komentarz.