1/21/2016

Jak zrobić pastę z fasoli?

 

Czasem mam ochotę na coś zdrowego, prostego ale też kolorowego. Pasta z fasoli idealnie sprawdza się  takim momencie. I jest z granatem, który przypomina mi Gruzję!


Przepis na pastę z fasoli
Jak zrobić pastę z fasoli? Jest to bardzo proste!



Składniki: 


Przygotowanie: 

  1. Przygotowujemy pastę tahini: szklankę sezamu uprażyć na małym ogniu, zblenderować z 3 łyżkami oliwy. Blenderowanie trochę trwa, ale efekt jest wyśmienity. Ze szklanki sezamu wyjdzie więcej pasty, niż potrzebujesz do dzisiejszego dania - niedługo pokażę Ci, jak inaczej ją wykorzystać! Pasta tahini jest zdrowa i bardzo smaczna.
  2. Blenderujemy fasolę wymieszaną z dwoma łyżkami pasty. Po dłuższej chwili dodajemy orzechy.
  3. Kiedy pasta będzie gładka dekorujemy orzechami (tak jak brukselkę)
  4. Smacznego!

 

A może inne przepisy z fasolą?

Poznaj inne przepisy na dania z fasolą: pasta z fasoli i sera feta, chili con carne, włoska pasta fasolowa z octem balsamicznym, gulasz z szynki wieprzowej

 

Chcesz być na bieżąco?

Zostań fanem na Facebook-u oraz na Instagramie.

2 komentarze :

Dziękujemy za komentarz.